Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Хибридната атака срещу Борисов в Лондон, раздухана у нас по поръчка на кръга “Хидра”

Ognian-Donev3Фабрикуваният скандал със срещата на премиера Бойко Борисов с българи в Лондон е осъществен по поръчка на олигарсите, които стоят на върха на кръга “Хидра”, поставил си за цел овладяването на всички власти в държавата. Несъществуващият скандал с “неудобни” въпроси, които нашите сънародници задавали към премиера в посолството ни във Великобритания, е третият, който кукловодите на кръга “Хидра” фабрикуват срещу министър-председателя за последните шест месеца. Както и в предишните два случая, така и сега, олигарсите искат втори мандат за Росен Плевнелиев, както и прокарване на такива промени в Закона за съдебната власт, с които да се осигури “смачкване” на прокуратурата и поставянето й в политическа зависимост.

Да употребиш Меркел
На 24 септември 2015 г. сайтът, който е съсобственост подсъдимия за укриване на 63 млн. лв. данъци олигарх Огнян Донев, разпространи манипулативен материал, в който се твърдеше, че премиерът Бойко Борисов сам е настоявал България да се превърне в “гореща точка” на Европа за десетките хиляди бежанци, които идват от Турция. Сайтът намеси в комплота срещу Борисов дори името на канцлера Ангела Меркел. Макар и фалшива, информацията послужи за поредица от атаки срещу министър-председателя.

Фалшивото писмо на Брюксел
Два месеца по-късно, на 25 ноември 2015 г., сайтът на Стоянка Георгиева „Медиапул“, бивш говорител на Иван Костов, спретна следващата хибридна атака, която индиректно засягаше и министър-председателя, заради споменаването на името му в незаконните записи по т.нар. “Яневагейт”. С активната роля на проваления бивш министър на правосъдието Христо Иванов-Пинокио, сайтът излъга, че Европейската комисия е поискала отстраняването на главния прокурор Сотир Цацаров заради записите, които Румяна Ченалова е правила на разговорите с Владимира Янева. Наложи се Брюксел на два пъти да опровергава фалшивите твърдения, които имаха за цел, освен да дестабилизират прокуратурата, но и да засегнат пряко Борисов. Премиерът трябваше да бъде подложен на проверка за твърденията, че е поискал от Цацаров “опраскването” на бившата шефка на

Софийския градски съд
Единствено бързата реакция на Брюксел, който изобличи лъжите на сайта на Стоянка Георгиева, диктувани от тогавашния правосъден министър, предотвратиха допълнително дестабилизиране на институциите и не успяха да задействат сценария за метеж, който кукловодите бяха замислили.

Хронологията на активното мероприятие Мисия Лондон
В случая с “Мисия Лондон” сценарият е почти същият. Отново на предната линия се оказват сайтовете на Огнян Донев, Иво Прокопиев и Стоянка Георгиева. Този път, обаче, кукловодите изпаднаха в конфузната ситуация, че разкриха методите си, с които водят хибридна война за овладяване на всички власти в държавата. По подобие на Радан Кънев-Дълбоката и Христо Иванов-Пинокио, които вече бяха разобличени, че организират кампанията за дестабилизация на правосъдната система и водят персонална война срещу главния прокурор, така и във фабрикувания скандал с Борисов, медиите на кръга “Хидра” се задействат по сигнал, но не веднага след самата среща в посолството, а близо 36 часа по-късно.

Срещата в дипломатическото представителство в британската столица се провежда в сряда вечер. В четвъртък в няколко сайтове се появяват откъслечни информации, а акцентът е въпрос на жена към премиера, която се интересува защо България се е отказала от изграждането на “Южен поток”. Отбелязано е, че българите са се интересували и защо българското правителство бави номинацията на страната ни за генерален секретар на ООН. Пише и за въпрос, свързан с ролята на депутата от ДПС Делян Пеевски. Едва в петък сутринта, когато срещата на министър-председателя с българите в Лондон отдавна не е новина, първо в сайта на подсъдимия Огнян Донев, а след това и в тези на Прокопиев и на Стоянка Георгиева, се появяват като водещи манипулираните и извадени от контекста заглавия и публикации, които по шаблон трябва да обвържат Борисов с Пеевски и Пеевски с Борисов. Нещо повече, активистът на “Протестна мрежа” – блогърът Иво Мирчев вече е “изрязал” специален пасаж от едночасовия запис, с който да подкрепи манипулацията.

Как манипулацията е спусната в Нова и БТВ
Следващата стъпка е вкарването на темата за несъществуващия скандал в двете частни телевизии Нова и БТВ. С привидно критичен тон, който е насочен към телевизиите – бившият репортер на БТВ Иван Бедров, бивш служител на Иво Прокопиев, а сега служител на Огнян Донев, пуска коментар в сайта на подсъдимия олигарх, с който внушава, че Борисов налага цензура върху родните телевизии. Освен служител на Донев, Бедров работи и към централата на Джордж Сорос в България. Като такъв Бедров разпределя финансирането към медии, съдии и анализатори.

Чрез сложната схема от манипулации, кръгът “Хидра”, който, очевидно, търси разширение на политическото си присъствие отвъд компрометирания и провален Радан Кънев, показва, че вече разполага с ключово влияние в двете най-големи частни телевизии и дори има възможност да “спуска” съдържанието на публицистичните предавания и на информационните емисии.

Без да има информационен повод от седмицата и в пълен разрез с етичните норми за поведението на магистрат, в студиото на БТВ е “инсталирана” съдийката Весислава Иванова, член на Управителния съвет на политическата партия на част от българските съдии – Съюз на съдиите в България. Съдия Иванова получава възможност да развива политически тези за поведението на “главата” на изпълнителната власт. Темата на интервюто е посветено не на работата й като съдия, а Иванова се изявява като политик или най-малкото като грантов политически анализатор. Всъщност Иванов е именно такъв получател на стотици хиляди евро от грантовете, с които “Отворено общество” – България и “Америка за България” купуват магистрати. Съдийката е снабдена и с предварително подготвени от “опорни точки”, който изцяло се покриват с тезите, които бившият правосъден министър Христо Иванов разви в десетките си интервюта след оповестяването на доклада на ЕК.

blitz.bg

На снимката – Огнян Донев