Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Огънят в палата на Баневи е унищожил документи за НАП и ДАНС

evgenia-baneva33Версията за симулативен пожар в имота на олигарсите Баневи е първата, по която ще се работи. В момента срещу тях върви сериозна проверка за пране на пари, изкуствени фалити и източване на над 100 държавни предприятия. Пожарът е „убедителен“ аргумент, заради който важни документи, свързани с противоречивия им бизнес, никога да не видят бял свят, нито да попаднат в ръцете на Агенцията за следприватизационен контрол, на НАП и ДАНС. Може да се окаже, че именно огънят ги е затрил.

Баневи имат в момента проблеми с ДАНС и СДВР и покрай изнасилването на адвокат Ева Петева. Младата жена бе изхвърлена от резиденцията им с разкъсани дрехи и множожество охлузвания по тялото в нощта на 25 срещу 26 март. В медицинската експертиза, която тогава е направено, е записано, че има данни за „сексуална интервенция“.

В показанията си тогава младата жена твърди, че била поканена в резиденцията на по чаша шампанско след делови разговор. Няколко часа по-късно се свестила от виковете на Банева, а върху нея бил надвесен Николай, който и бил шамари.

Все пак в полицията работят и по версията, че пожарът действително е предизвикан заради отмъщение. Клечката може да е запалена дори от бивши охранители на богаташите или някой друг техен служител. От дълго време се разказват легенди за изцепките на разглезената фамилия над служителите им, пише blitz.bg