Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Горан Брегович: „Очаквам с нетърпение концерта във Варна, при вас музиката ми е като у дома си“

goran_bregovichГолемият концерт на Горан Брегович във Варна на 14 ноември вече вълнува феновете на балканската музикална стихия от Варна, Бургас, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище и Русе. От всички краища на Източна България приятели и познати започнаха да планират споделени пътувания, за да станат свидетели на събитието на годината. Най-горещият купон, както винаги на концертите на Брега, ще бъде на една ръка разстояние от Оркестъра за сватби и погребения – пред самата сцена, с билети за правостоящи фенове по 30 лв.Трогнат от огромния интерес на почитателите си, Горан Брегович намери време насред свръхнатоварената си програма, за да отговори на въпросите на организаторите на концерта. Специално за варненската публика балканската мега звезда сподели:

„Очаквам с нетърпение концерта във Варна. Обичам да свиря там, защото у вас музиката ми се чувства като у дома си. В моите песни винаги ще намерите чисто български следи. А моите български певици вече от 20 години пътуват с мен по света… Музиката ми е много повлияна от българската музика, познавам вашия фолклор от цяла вечност. И харесвам балканската музика – от класическата, сериозна музика, до всичко, което се изпълнява днес…. Харесвам я. Тя ни дава звука на истинската енергия и живот на Балканите.“

Провокативна е официалната визия на концерта, на която артистът е с чаша и бутилка в ръцете. Тя е от последния засега албум на Брегович„Champagne for Gypsies“ (Шампанско за цигани), издаден през 2012 г., на концерта ще чуем и парчета от него. Ето как Брега говори за циганското си вдъхновение:

„Всичко в този албум е едно Наздраве! – наздравица за необяснимия цигански талант за правене на музика. Разбира се, аз не съм единственият изкушен композитор, има много композитори в историята на музиката, които са били силно впечатлени и повлияни от циганската музика. А на тази снимка наистина вдигам тост за циганите. Аз идвам от рок-енд-рола и нали знаете, ако сте от рок-енд-рола, у вас има нещо, което ви кара да бъдете заобиколен от хора, каквото и да правите. Затова обичам да правя музика в бъркотията – да има суматоха около мен, да има хора, музикантите да са наоколо, заедно да мислим, да пием и да се забавляваме.“ Билети за концерта на Брегович във Варна могат да се купят от Двореца на културата и спорта и от мрежата на Еventim в цялата страна – бензиностанции OMV, магазинитe Office 1 Superstore, Техонополис, книжарници Orange, както и в интернет от www.eventim.bg.

barometar.net