Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Проверка на МОН: Нямало е инцидент в 73 СУ в София

73-sou-uchilishte-sofiaСлед запитване на www.barometar.net относно разказ на журналистката Петя Стефанова за побой над ученик в 73 СУ „Владислав Граматик“ – София, от Министерство на образованието отговориха, че е извършена вътрешна проверка и не е установено на 6 октомври 2016 г. в района на училището да е извършено физическо и вербално насилие. В доклада на РУО-София- град, до Министерството на образованието и науката се твърди следното:
„Проведени са разговори с всички учители по физическо обучение и спорт. Никой от тях не потвърждава да е извършил подобно деяние. Уточняваме, че в училището работят двама учители по физическо обучение, като единият е роден през 1975 г., а другият – през 1976 г. Припомняме, че в публикацията /б.р. публикация на www.barometar.net, по разказ на Петя Стефанова/ се описва около 60-годишен мъж, за когото се твърди, че е преподавател по физическо. В дневника на дежурната медицинска сестра няма регистриран инцидент.
Педагогическите съветници в училището и охранителят също не са регистрирали инцидент. Директорът на 73 СУ Иван Петков твърди, че на 6 октомври 2016 г. е бил в сградата на училището до 19,30 часа и до него не са подадени никакви оплаквания от ученици или родители. Днес директорът е отправил запитване до дежурната група от IV РПУ, която прави обичайни обходи на училищата в района, но и при тях няма сигнал за подобен инцидент.“
Остава открит въпроса: Възможно ли е журналистка с голям опит, като Петя Стефанова да е видяла въобръжаем инцидент в 73 СУ и как след извършения побой над ученик никой не се е оплакал? От www.barometar.net не вярваме професионалист, като Петя Стефанова да си измисля инциденти и очакваме случаят да се изясни.

barometar.net