Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Травматологичният център в Девня може да заработи още другия месец

od1Поликлиниката в Девня е доста добре оборудвана, общината съдейства финансово тя да бъде ремонтирана и стана гарант пред доставчиците, на които бе задлъжняла, за да може да поднови дейността си и да изплаща своите дългове. Това заяви кметът на Девня Свилен Шитов в сутрешния блок „Добро утро с БНТ2“, чийто екип гостува в индустриалния град, за да отрази в пряко включване плановете на ръководството на поликлиниката и общината да разкрият травматологичен център за нуждите на работниците от промишления комплекс и жителите на Девня и съседни общини.

„Разполагаме с доста добра материална база и добри специалисти. Центърът би обхванал територия, на която живеят 40 хил. души“, обоснова необходимостта от разкриването на травматологичен сектор новият управител на ДКЦ I – Девня Константин Янков.

„Понастоящем за травма от битов характер девненци бият път чак до Спешния център във Варна, което им коства ценно време и транспортни разходи. Същото се отнася и за работниците от промишлеността, когато претърпят трудова злополука. Затова заедно с общината отвръщаме на обективната потребност да отворим този център. Хората с травми, порезни рани и счупвания ще ги обслужваме дори да не са здравноосигурени и да нямат пари“, увери управителят на поликлиниката.

Кметът Свилен Шитов разкри, че вече е била проведена предварителна среща с представители на бизнеса и промишлеността, които са били запознати с намеренията за разкриването на центъра, а оттук нататък пред тях ще бъдат презентирани неговите предимства. За целта тази седмица поликлиниката и общината ще разгърнат информационна кампания, която ще обхване минимум 50 фирми, работещи на територията на града.

„На наша територия винаги е имало добро здравеопазване. През годините, в които промишленият комплекс функционираше на 100%, и четирите етажа на поликлиниката бяха пълни с лекари и пациенти. Сумата, необходима, за да заработи центърът, не е фрапираща“, обясни Свилен Шитов.

„Това, което ние ще предложим на бизнеса и индустрията, е символична сума за месечен абонамент за нашите услуги. Направили сме си разчета и с няколко договора бихме могли да покриваме разходите си. Разполагаме с хирург, ортоподед, травматолог, рентген, ехограф и клинична лаборатория. Идеята е да стартираме още другия месец“, заяви управителят на ДКЦ I – Девня.

barometar.net