Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Свилен Шитов премина първи тур в конкурса „Кмет на годината 2016“

Svilen ShitovДевня, в лицето на нейния кмет Свилен Шитов, е единствената варненска община, която премина успешно във втория тур на конкурса „Кмет на годината 2016“, организиран от сайта kmeta.bg. Това отреди вотът на читателите от първия етап на онлайн надпреварата, в която се съревноваваха абсолютно всички кметове на малки, средни и големи общини на територията на Република България.

Заедно с кметовете на още 7 общини (Тутракан, Ивайловград, Девня, Алфатар, Ружница, Чипровци, Лесичово и Шабла) Свилен Шитов продължава в оспорваната битка за гласовете на читателите в категорията „Малка община“. Вотът ще продължи до 13 ноември включително, а градоуправникът на Девня има реален шанс да грабне титлата „Кмет на годината“ в категорията „Малка община“, както и Голямата награда „Кмет на гражданите“.

Победителите в конкурса ще бъдат излъчени на официалната церемония „Кмет на годината“, която ще се състои на 16 ноември от 18:00 часа в столичния хотел „Маринела“.

Девненци засвидетелстваха своята категорична подкрепа за кмета Свилен Шитов, защото за по-малко от година неговият екип върнаха доверието на хората в местната власт, стопи унаследените дългове с над 60%, а съзидателната енергия на работата им доби видими резултати: изградиха се детски и спортни площадки, асфалтираха се десетки улици, обезопасиха се рискови пътни участъци, облагородиха се паркови пространства, градската поликлиника поднови своята дейност.

Проектната готовност на общината предлага решения на проблеми, които дълги години са били неглижирани. Стратегическа цел на кмета Свилен Шитов е да развива и да популяризира хилядолетното културно-историческо наследство на града, което има потенциала да засенчи индустриалния му имидж. В изпълнение на този приоритет след дългогодишно прекъсване бяха възобновени разкопките в археологическия резерват „Марцианопол“, а античният амфитеатър се превърна в арена на гладиаторски битки.

Кметският екип участва активно в специализирани бизнес форуми, за да насърчава инвестициите на територията на общината и да рекламира нейния богат ресурс. В началото на октомври Девня домакинства на открит републикански кръг по автокрос, с което реабилитира имиджа си на атрактивна спортна дестинация на национално ниво.

barometar.net