Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Варненец пита: Кой позволи да се случи това извращение спрямо изкуството?

В публикация в профила си във фейсбук, варненецът Живко Драгостинов споделя:

Не съм човек на изкуството. Но от седмица вече, мисля как да формулирам това, което ще напиша сега. Знам, че има много по-наболели теми в момента – протести, корупция, прокуратура, ББ, ММ, БР… и прочее.
Снимката, която виждате е на логата за Варненска Опера, Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и Театрално-музикален продуцентски център(!?!) , които са „изработени“ след „вътрешен конкурс“ по случай 100 години… дори не е ясно на кое от трите(съмнявам да е последното). Добре де – по случай 100 годинишнината на Театъра.

Видях логата преди 10-ина дни.

Личното ми мнение, е че това е извращение спрямо изкуството. Няколко прави линии и 3 фигури в различен цвят? Това ли е? Не можах да разбера символиката, цветовете, посланието… нищо не разбрах!
Как е възможно тая елементарна геометрия да „празнува 100 годишнина“? Изкуството е „просто“, затова е Велико. Но това просто грозно.
В коментари отдолу ще кача снимки на какво ми напомнят тези лога… потресаващи. Вагон-ресторант, Балкантон, логото на Пловдив за „Европейска столица на културата“. Не ми се търсеше повече.
Това не са лога за юбилей. Това са корици на менюта в 3-звезден хотел на Златни Пясъци.
Отделно в логото се чете ОТО! Какво е ОТО? Освен, че прилича на °Т°(увиснал буй). Какво е ОТО?
Човекът правил това недоразумение няма никаква представа какво е опера и какво е театър. Добре, съгласен съм – логото става за Театрално-музикален продуцентски център. Но за Опера и Театър не става.
Познавам много от хората в театъра и операта. Илия Пенев, Оги Цеков, Катя Динева(лека им пръст), Свилен Стоянов, Жоро Атанасов, Пламен Георгиев и много други са ми преподавали и съм имал честа да съм част от живота им. С много други от Артистите(опера и театър) съм приятел. Не близък, но приятел.
Та питам ви сега – защо и как позволихте това недоразумение да се случи?

barometar.net