Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Деляне, ще те извадим от бункера – време е за плащане на сметките

Последни новини от генералния щаб (наричан още безмозъчния тръст) на статуквото, известно повече като мафиотският модел #Кой. Делян Пеевски не излиза от личния си апартамент с бронирани прозорци и врати. Крие се там не само от протестиращите, от които изпитва панически атаки. Също толкова го е шубе от доскорошни негови другари в заверите.

Ахмед Доган и Делян Пеевски вече не са това, което бяха – първи дружки, учител и син, шеф и бъдещ приемник. Те са във война. Причините са много, ще споменем някои. Пеевски заявил на агата, че вече му е изплатил „чиракуването“ и е време да поеме целия бизнес. Отчел придобиването на ТЕЦ „Варна“, пристанището към централата, за ремонта на което държавата наля над 300 млн народна пара, двореца на Росенец и кешове от заграбването на активи на КТБ. Верен на себе си, Пеевски поискал да оглави движението. Така щяло да е по-добре пред Европа. През юни 2019 г. защитникът на властта и на Борисов, политологът Стойчо Стойчев заявява в „Панорама“ на БНТ: ДПС тества обществото и структурите на партията как ще възприемат Делян Пеевски като лидер на движението.

Това Доган не е могъл да преглътне. Както и опитите на Делян да приватизира младежкото ДПС.

Междувременно се стигнало до сблъсък между Пеевски и Румен Гайтански-Вълка. Последният от няколко години върти част от бизнеса на Доган, дори чрез съвместни фирми, което изнервя ужасно Пеевски.

Освен всичко друго Доган знае как Пеевски се отблагодари на банкера Цветан Василев за всичко, като му фалира банката и заграби голяма част от активите. Доган знае, че Делян в един момент ще направи същото и с него.

Сблъсъкът е чисто мафиотски: разправа в „семейството“ между Capo di tutti capi и кандидатът за мястото му.

Екип на Фрогнюз

/със съкращения/