Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Доган спря щурма на Радев към служебен кабинет. Сарая оставя Икономиката и Властта зад кулисите на Пеевски&Борисов

Ахмед Доган поиска оставката на „реваншиста“-президент Румен Радев и спря щурма му към служебно правителство. Доган поиска и оставката на правителството, но отваря писта на Бойко Борисов за „антикризисен експертен кабинет“ с премиер, излъчен от ГЕРБ. Така на практика Сарая оставя управлението на Пеевски&Борисов зад кулисите. Сарая отново залага на Икономиката, а тя е в ръцете на Тандема.

Президенът Румен Радев очевидно е бил в час с атаката на Сарая и тонът на обръщенсието му бе подчертано минорен. Пред новата сграда на парламента се събраха няколко хиляди протестиращи, явно недостатъчни за успешен щурм. „Великото народно въстание“ засега не се случва. Борисов няма да подаде оставка пред няколко хиляди протестиращи.

Ако се бяха събрали 30-40 000 „въстаници“, оставката щеше да е наистина неизбежда. София обаче не се вдитна и не подкрепи протеста на БСП и извъпарламентарната опозиция. Ахмед Доган явно е наясно с нагласите и невъзможността протестът да провокира оставка и обяви офертата на Сарая – пунта-мара оставка на Борисов и сензационна на Радев.

bgsniper.com