Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Румънски евродепутат призова Борисов да спре насилието

Евродепутатът Рамона Стругариу нападна остро премиера Борисов, във връзка с протестите у нас, действията на полицията и насилието над задържани граждани. Ето какво написа Рамона Стругариу в социалните мрежи:
”Задържани хора и журналисти, удряни и заплашвани в България, докато протестират срещу корупцията и мафията, са огромен позор за вашия мандат. Агресивните репресии срещу протестиращи трябва незабавно да приключат. Насилието срещу протестиращи и журналисти е в открито нарушение на ценностите и принципите на Европейския съюз. Правото на хората да протестират е фундаментално за функционирането на демокрацията. Г-н Борисов, настоявам незабавно да прекратите насилието и арестите на българските граждани. Отговорете на техните искания. Това е правилният начин да продължите, а не да смачкате демокрацията в собствената си страна.“

Рамона Стругариу е юрист, работила е като парламентарен сътрудник и началник на кабинет в Европейския парламент, организатор и проверител на изпити по английски език за сертификати IELTS и Cambridge в Британския съвет в Брюксел, юрисконсулт в Националния институт по здравеопазване и др.

barometar.net