Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Може ли Борисов да задмине Маргарет Тачър по издържливост?

Да припомним: През месец март 1984 г. започва титаничният сблъсък между Маргарет Тачър и профсъюзите на миньорите във Велкобритания. Известната като „гражданска война без оръжие“ продължава повече от 1 година. В нея има убити и хиляди ранени.

Конфликтът избухва, след като Националната служба по въглищата оповестява, че възнамерява да закрие 20 мини и 20 хиляди работни места. Стачката започва в графство Йоркшър, като в апогея на сблъсъка стачкуват до 180 000 миньори.

Маргарет Тачър не отстъпва и печели битката с профсъюзите.

Колко са протестиращите срещу правителството на Борисов? 10 000 – 15 000?

На парламентарните избори през 2017 г. за партия ГЕРБ са гласували 1 147 292 българи.

Къде са те сега? Подкрепят ли още Борисов?

Подкрепят или не – той не може да даде оставка под натиск от персони, като Мая Манолова, Коцето, скулптура и адвоката на Васил Божков и Арман – 3-те милиона хонорар.

Може да подаде оставка под натиска на младите протестиращи българи,които не разбира и те не го разбират. Те имат друго разбиране за морал от него. Те не приемат езика му, огромното его, снимките – нагласени или не. Те смятат, че България е затънала до гуша в корупция. За Борисов 2020 трябваше да бъде година за обиране на овации. Уви – стана година на протести.

Лошото е, че няма откъде да подадат оставка Доган, Пеевски и синовете на генералите от Задкулисието, които ги управляват.

Те са големите виновници 30 години в България да няма истинска демокрация.

Станимира Петкова

barometar.net