Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Фестивалът „Откритие“ 2020 променя формàта си

Международният музикален фестивал „Откритие“ ще предложи разнообразни събития в периода 23 септември – 25 октомври 2020 г., на живо и онлайн. Поради специфичната обстановка тази година фестивалът променя формàта на провеждате на международния конкурс за песен, негова запазена марка. Той ще бъде онлайн, като финалът ще премине като международен радио конкурс за песен с активното участие на слушателите.

Своеобразното начало на „Откритие“ 2020 беше поставено с предварителното събитие на 4 септември, предназначено за широка публика и обучаващи се в областта на музиката – вокален уъркшоп на певицата Александрина Симеон и пианиста Даниел Марк Еберхард, излъчен на живо от Германия. Двамата изпълнители са гостували в предходни издания на „Откритие“ и в началото на 2019 г. беше издаден техен лайв албум с концертната програма, записана и представена във Варна.

Програмата на 29-ия фестивал „Откритие“ ще предложи на публиката среща с проф. д-р Розмари Стателова, дългогодишен изследовател на фестивала и премиера на нейната автобиографична книга, отворена среща-дискусия на тема как младите музикални изпълнители и продуценти да защитават своите права с гост София Щерева, изпълнителен директор на ПРОФОН, концерти на Gypsy Jazz § fusion квартет и представяне на нови рок композиции от млади автори и групи. Концертните изяви ще бъдат заснети и излъчени в YouTube канала нa фестивала и по традиция в телевизионния ефир.

barometar.net