Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов печели балотажа, Портних кмет? „Бизнес-партии“ дават рамо ГЕРБ.

Бойко Борисов пристига във Варна в сряда вечерта,но вече задейства машината за избори на ГЕРБ и ще спечели балотажа във Варна, Иван Портних отново ще е кмет, заявиха изборджии.

Цигарен бос от СИК, бизнес партньор на ББ от 90-те, пристигна във Варна, както писахме, за подкрепа на Портних.

Румен Николов-Пашата, бивш приятел на Бойко Борисов, Митко Каратиста и изборджии на Делян Пеевски също са в морската столица. 

Евродепутатът Емил Радев и Красен Кралев, близки до влиятелни бизнесмени във Варна, ще са мотори на предизборната кампания на Иван Портних за балотажа.

Според изборджии Борисов се е обадил на лидери на големия бизнес в морската столица, за да подкрепят Портних на втория тур.

Местна коалиция „Български гласъ“, с водач на листата Светлан Златев, която получи много силен вот за общински съветници, ще подкрепи на макс Иван Портних.

„Земеделски съюз Ал. Стамболийски“, местна коалиция, с водач на листата Христо Атанасов, свързвана с влиятелния бизнесмен Ангел Дерменджиев, с много силен вот за Общинския съвет, също щяла да подкрепи досегашния кмет на града, но може да не е толкова мощно като „Български гласъ“.

„Левицата“ с изборджийски фронтмен Иван Иванов, която имаше кандидат-кмет на първия тур – Мария Тодорова, и получи 3 600 грласа за Общинския съвет, ще се включи в кампанията на Иван Портних.

ДПС, което взе повече от 5 000 гласа за кандидатската листа за общински съветници, и даде подкрепа още на първия тур, но не на макс, ще е на 100% за Иван Портних, а Делян Пеевски ще прибави корпоративен вот, затова избoрджиите му са във Варна.

„Алтернативата на гражданите“ ще участва 100% на балотажа за подкрепа на Людмила Колева-Маринова, кандидат-кмет на ГЕРБ за район „Приморски“, чийто вот от „Алтернативата“ ще се насочи вероятно към Портних.

„Алтернативата“ в „Младост“ на 100% ще подкрепи кандидат-клета си Христо Христов, чийто вот ще е за Благомир Коцев. Така че се заформя „алтернативно“ фифти-фифти. 

„Възраждане“ в „Младост“ също подкрепя Христов и вотът ще отиде за Коцев, а ПП-ДБ дава рамо на досегашния кмет на района срещу Ресто за Благомир Коцев от Христо Христов.

БСП, „Български възход“ и МК „Партия на зелените“ ще дадат рамо на Благомир Коцев за втория тур.

Иван Портних ще получи подкрепа освен от „бизнес-партиите“, Левицата и ДПС и от СДС, ИТН и „Възраждане“, но партията на Костадин Костадинов вероятно ще прибави вот и за Благомир Коцев с подкрепата кандидат-кмета си за „Младост“ Людмил Бучев за Христо Христов.

Според изборджии шансът на Благомир Коцев за победа на балотажа е най-вече висока избирателна активност и вълна от подкрепа от негласували на първия тур, които да поискат нов кмет.

Както, разбира се, мобилизирне на 100% на партийния вот на ПП-ДБ и включване на Даниел Лорер на макс в кампанията с финансов ресурс за „мрежов вот“.

bgsniper.com