Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

„Сова Харис“ дава 25% на ГЕРБ-СДС и по-голяма преднина на „Алианса“

Агенция „Сова Харис“ дава 25% на ГЕРБ-СДС, процент повече от „Маркет Линкс“, явно и двете социологически агенции залагат на бонус вот за победителя. Дали тяхната прогноза ще се потвърди или опровергае, ще се види на 27-и октомври.

ПП-ДБ имат 14.4% според данните на „Сова Харис“, публикувани от ПИК, а „Възраждане“ 14.1%. Битката за втората позиция, която дава мандат за съставяне на правителство очевидно ще бъде жега.

„Алиансът“ на Ахмед Доган взима 8.5% срещу 6.3% за „ДПС-Ново начало“, което не е малка разлика след месеци наред мачкане от Делян Пеевски.

Доган ще получи бонус вот от Турция и Западна Европа, така че Пеевски като доказан „оператор на вот“ трябва да организира „технологичен вот“ на макс, за да победи.

Според „Сова Харис“ „БСП-Обединена левица“ ще има 9.6%, което изглежда нереално, тъй като „Възраждане“, „Величие“ и МЕЧ отнемат русофилски вот от коалицията.

ИТН според „Сова Харис“ има 6.6% подкрепа, два процента повече от „Маркет ЛИНКС“, а „Величие“ 4.1%, което е 0.5% повече от данните на „Маркет ЛИНКС“, но също е неглижиране на партията, която всички агенции обявиха за изненадата на изборите на 9-и юни. „Сова Харис“ обявява данни за 3.0% за МЕЧ срещу 1.6% от „Маркет ЛИНКС“.

„Величие“ отново ще бъде изненадата за агенциите, ако си защити вота и консолидира протестния вот, но в последната седмица медийното мачкане срещу лидера на партията Ивелин Михайлов ескалира, след като заяви, че „Величие“ ще бъде твърда опозиция и атакува Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Агенциите не умножават х2 данните, но може би ще са неприятно сюрпризирани от резултата на „Величие“, ако вотът на партията не бъде „приватизиран“ от големите играчи и „оператора на вот“.

МЕЧ също може да ги изненада с „технологичния вот“ на бос в хазарта, както и с русофилски и протестен вот.

bgsniper.com