Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Сидеров бил посрещнат на летище Варна от бандитска банда

Скандалният лидер на „Атака“ Волен Сидеров прокле медиите преди да се появи на партийния си протест пред сградата на областната администрация във Варна. Гневът на атакиста е предизвикан от въпроси за снощния скандал, който националиста забърка в самолета, а след това и на летището в морската столица. От думите на Сидеров пред Агенция Фокус става ясно, че на аеропорта му се е привидяла „бандитска банда“, която била нарочно изпратена да го посрещне. В това той съзира провокация срещу собствената си възвисена личност. Според него, скандала на летището е измислица на полицията и прокуратурата, като в това бил замесен и областният управител на Варна Иван Великов, тъй като е бивш прокурор.

Сидеров не обяснява дали в определението „бандитска банда“ попада и културното аташе на френското посолство у нас. Според прокуратурата, скандалът е тръгнал именно, след като националистът успял да се скара с дамата на борда на самолета. След това той и останалите атакисти подпукали всеки, който им се опълчил. На летището последвал сблъсък с юмручни удари с други пътници, а след това и с полицаи.

За скандалният Волен Сидеров обаче всичко това е провокация, която е била нарочно скалъпена срещу него от полиция и прокуратура. Целта на тази „бандитска банда“ била да го очернят преди днешния протест срещу варненския областен управител. От думите на националиста който крепи кворума в парламента и кабинета на БСП и ДПС, може да се направи извода, че медиите също са членове на въпросната „бандитска банда“. Цитиран от Фокус, Сидеров ги нарича „хищници” и “лешояди”, след което ги уверява, че Господ ще ги накаже. Вместо финал хвърля израза – „Проклети да сте!”

Националистът пристигна около 12:30 часа на протеста пред областната администрация във Варна. Той отказа да говори с медиите и директно се качи на трибуната, от която дръпна дълга реч. Протестът повече приличаше на чистопартиен митинг, в който участваха около 150 атакисти от Североизточна България. Всички те бяха с еднотипни плакати, отпечатани в София и доставени специално за изявата на Сидеров в морската столица.

На трибуната националистът разигра пошъл спектакъл за случилото се снощи на летището. Според него, всъщност не се било случило нищо. Само накикви „пишлемета“ се опитали да се правят на важни пред него и съратниците му. Атакистите разбира се се защитили, защото било недопустимо да им се накърнява достойнството. Така прозвуча версията на Сидеров за скандала в самолета и на летището.

След това гневът на националиста се стовари върху медиите, тъй като те търсели и пускали само жълтини и лъжи за него. „Какво искате? Да си покажа фалоса, ако трябва“, провикна се Сидеров от трибуната.

dnesplus.bg