Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

В Старо Оряхово, община Долни Чифлик представиха книга за спортната история на селото

В читалище „Пробуда“ в Старо Оряхово беше представена книгата на Живко Стоев и Михо Михов „Славната спортна история на Старо Оряхово“. Събитието предизвика голям интерес както сред местните жители, така и сред обществеността на Варна и региона. Сред гостите, уважили мероприятието, бяха г-жа Красимира Анастасова – кмет на Община Долни чифлик, и Петър Тинев – кмет на кметство Старо Оряхово. Водещ на събитието бе Симеон Кулиш – историк и учител.

Авторите споделиха, че идеята за създаването на тази книга била да разкажат за славната спортна история на своето село, спортните деятели, но също така чрез нея да насърчат младото поколение да бъде физически активно, да води здравословен начин на живот и да вярва и следва мечтите си.

Двамата ентусиасти споделиха още, че са работили върху проекта повече от 4 години, събирайки архивни документи, записки, снимков материал и интервюта.

След завършването на книгата Стоев и Михов вземат решение тя да не се продава, а да бъде включена в дарителска акция. И двамата са на мнение, че е най-добре тя да бъде насочена към деца в неравностойно положение. За тази цел се свързват с Конфедерацията за защита правата на децата. От организацията откликват и прегръщат идеята с две ръце. На представянето на книгата присъства и нейният представител д-р Ивайло Василев, който изрази от свое и от името на КЗДП благодарност за прекрасната инициатива, достойна за уважение. Той увери, че събраните средства ще бъдат използвани единствено и само за нуждите на децата.

barometar.net