Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Матю Макконъхи написа автобиографичната книга Greenlights

Когато е само на 20 години, Матю Макконъхи пише стихове, в един от които заявява, че някой ден ще напише книга за себе си. Е, 30 години по-късно предсказанието му се сбъдва, а въпросното стихотворение е публикувано в самото начало на автобиографията, озаглавена „Greenlights“.

Както посочват от Vanity Fair, актьорът е прекарал 52 дена сам в пустинята без електричество, за да успее да завърши мемоарите си.

Резултатът е болезнено откровена книга, в която Макконъхи не спестява подробности от миналото на себе си и семейството си и засяга дори болезнени теми.

Така например актьорът разкрива, че баща му е починал от инфаркт, докато е правил секс с майка му.

Нещо повече, Джеймс Макконъхи винаги е смятал, че ще умре точно по този начин и е заявявал на Матю и братята му: „Момчета, когато си отида, ще е докато правя любов с майка ви“.

Въпреки това новината за смъртта на баща му шокира дълбоко актьора, който признава, че когато майка му му се обажда да го информира, коленете му се подкосяват.

„Не можех да повярвам. Той ми беше баща – нищо не можеше да го убие“, пише още Макконъхи. Той и преди е споделял за сложните взаимоотношения между Джеймс и съпругата му Кей, които в „Greenlight“ са представени по-детайлно.

През годините родителите на Макконъхи са се разделяли и събирали много пъти. Два пъти се развеждат един с друг и три пъти се женят отново. Според актьора обаче моментите на скандали и неразбирателства бързо са били заменяни от любов и хуманност един към друг.

„Те бяха като Тихия океан по време на буря“, продължава с описанията си Макконъхи. Бащата на актьора умира през 1992 г., но майка му не намира отново любовта. Звездата разказва любопитна история и около това – през януари тази година се е опитал да сватоса майка си за овдовелия бащата на друго популярно лице – Хю Грант.

„Казах си – баща му е на 91, майка ми е на 88 години, защо не?“, уточнява звездата от „Клубът на купувачите от Далас“. Пандемията от коронавирус обаче осуетява плановете за романтична среща и я отлага за неизвестен момент в бъдещето.

В интервю за The New York Times за книгата си Макконъхи казва, че е съставена от „изключително честни мемоари“ и уточнява, че е отказал тя да бъде оформена като биография, която някой друг е писал под негови насоки. „Това е книга, която само Матю Макконъхи може да напише“, категоричен е той. Актьорът уточнява още, че иска читателите да погледнат отвъд холивудския блясък и славата му.

Пътят от започването на автобиографията до излизането ѝ на пазара никак не е лесен. Макконъхи на няколко пъти започва да пише „Greenlights“, но се отказва. Доброволната изолация за над 50 дена му помага в крайна сметка да завърши книгата и да я предаде за редакция, а официалната премиера е на 20 октомври.

Там читателите ще разберат и повече подробности около някои от най-известните роли на актьора и как той подбира работните си ангажименти. Това, което той със сигурност отказва да сподели в мемоарите си, са детайли около неговия собствен личен живот. „Няма да прочетете нито една сочна клюка“, подчертава Макконъхи.

Звездата разказва и за изненадващи и дори шокиращи подробности от живота си. Актьорът заявява: „няма нищо лошо да изпушиш нещо весело и да посвириш гол на барабаните“.

В други части на книгата Макконъхи разказва как със съпругата му Камила са постигнали съвършеното семейно щастие и „вече не гонят пеперудите, защото са засадили градината си така, че пеперудите да идват при тях“ или че „не трябва да ходиш така, сякаш искаш да купиш мястото, а така, сякаш вече е твое“.

Извън това от „Greenlights“ става ясно в какво семейство е отраснал актьорът, какви забележителни родители е имал и как е направил първите си стъпки в кариерата си, въпреки че е искал да стане адвокат, информира webcafe.bg