Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Долни чифлик беше домакин на кръг от националното шахматно турне „Асеневци“

На 02.10.2024 г. град Долни чифлик беше домакин на кръг от най-мащабното шахматно събитие – национално шахматно турне „Асеневци“. Събитието се проведе в новооткрития парк „Армейски“, под патронажа на кмета на общината Красимира Анастасова.
Турнето се организира от Шахматен клуб „Асеневци“ – гр. Велико Търново, и преминава през 60 града в цяла България. Каузата на проекта е да популяризира шахмата и да даде възможност на всички желаещи деца да тренират безплатно.
Многократният шампион на България и професионален треньор Деян Нинов разказа на децата от СУ „Васил Левски“ – гр. Долни чифлик, легендата за шахмата и ги запозна с правилата на играта. Проведоха се отборни игри, свързани с бързина за подреждане на фигурите, концентрация, креативност на децата, както и индивидуални съревнования с въпроси.
Победителите получиха атрактивни награди – шахматни комплекти, раници, литература, сувенири и др. За всички участници: 200 деца от първи до четвърти клас е сигурен ваучер за безплатен четиримесечен онлайн курс по шахмат под ръководството на професионални треньори.
В онлайн обучението могат да се включат всички деца от община Долни чифлик, като за целта е необходимо да подадат заявка на имейл: free_chess@abv.bg.

barometar.net