Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Борисов: Създаване на нови работни места е единственият проблем пред правителството

Най-важното в момента, според премиера Бойко Борисов, са новите работни места, стана ясно от стенограмата на правителственото заседание. В момента трябва да се концентрираме в създаването на работни места, защото това е единственият проблем пред правителството и, разбира се, пред хората, заявява премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, сочи стенограмата. В условията на криза, виждате в цял свят е така, но да му обясняваш на човека, че е безработен, защото е криза в цял свят, за него това не е оправдание, казва премиерът и продължава: „Да, то е абсолютно обективно, но именно заради това чрез концесии, чрез подобни инструменти трябва… Едно работно място да създадеш днес е успех. Това е едно семейство, един човек, който се чувства добре“. По-късно по време на заседанието Борисов дава заръки и на земеделския министър Мирослав Найденов във връзка с проекта за издаване на разрешение за промишлена обработка на тютюн. „Найденов, да се обиколят смесените региони, там, където хората вече на практика видяха какво е да се разбие монопол и в момента тютюнът им се изкупува на цени в пъти по-високи, отколкото когато бяха под монопола на ДПС. Така че хората да знаят, че тези наши решения, дотации и всичко, което е стигнало до тях, е пряко за тях. Така че, създайте си организация, обиколете ги, срещнете се с хората, вижте, ако има нещо да се доизкусурява, да се доизкусури, но да знаят, че тази наша политика вече дава реални действия“, заявява Борисов.

Той обръща внимание и на изказването на македонския президент в Брюксел. „Това, което аз чух  от македонския президент в Европейския съюз вдъхва много оптимизъм у мен. Той за първи път, поне откакто аз го слушам, каза, че историята трябва да се остави на историците, че Европейската уния или с Европейския съюз е мястото, където хората работят заедно, уважават се, нямат териториални или каквито и да било претенции. Така че, понеже ние много отдавна сме заявили, че нямаме към тях претенции, се надявам тази позиция, която той изрази пред Брюксел, да я спазват и реално да я изпълняват. Защото думите са едно, делата някой път друго„, обобщава премиерът.

По време на правителственото заседание министър Томислав Дончев докладва за извършеното по време на престоя му в Перник. „Продължаваш там ежедневно да работиш, така както сме се разбрали,“ заръчва на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов на министъра по европейските фондове, който е командирован за два месеца там.

Един милион щели да достигнат даренията на ГЕРБ за перничани. По думите на премиера, когато започне дарителската кампания, и партията ще дари още 700 хил. лева, които ще се добавят към вече дарените 300 хил. Според него в същото време от БСП са дарили само 15 хил. „И това трябва много ясно там да се чуе,“ отбелязва Борисов. Той благодари на министерствата, които работят по европейските фондове и лично на министър Дончев, за публикациите в европейската преса, че България е усвоила в пъти повече пари от европейските фондове от Румъния.

Бойко Борисов също така разяснява, че археологическите разкопки в района на Шабла са под „върховното методическо ръководство на главен археолог Дянков“. „Така че, Дянков, намери си време другата седмица да отидеш там да ги разгледаш. Там си обещал на хората пари с мое знание, абсолютно правилно. Така, както развихме Созопол, Аквакалиди, сега Поморие. За Северното Черноморие, за хората, които идват да почиват от Варна до Шабла, това трябва да стане най-голямата туристическа атракция, защото действително това е нещо изключително в сферата на археологията и историята. Така че, вижте кога с Вежди Рашидов да се разходите до там да го видите. Аз съм го видял, уникални неща са. И там може с лодки туристите да отиват, да виждат неща, които едва ли не от времето на сътворението на цивилизацията са. И в момента много от тези наши находки от тези острови са в музеи в Румъния. Няма лошо нашата слава да се разнася, но нека ние да си имаме музеите за нашите туристи, а румънските гости са добре дошли и те на острова да ги видят. А на кмета да му е честито! Да знае, че това, което сме поели като ангажимент като бяхме там с министър Найденов, мисля, че всичко сме го отработили,“ казва още Бойко Борисов на правителственото заседание.

 news.bg