Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Гуцанов ще работи за създаване на Пазар на занаятите

“Ще продължавам с ежедневните си турове по улиците на града, по пазарите, районите и малките квартали, защото само така на място мога да разбера какво е спешното, което трябва да се свърши веднага след изборите”. Това заяви днес по време на разговорите с плетачките на една кука, които продават собствената си продукция на алеята в Морската градина до Аквариума, кандидатът за кмет на БСП Борислав Гуцанов..

“Вече се оформя една идея, че е необходимо да обособим място за Пазар на занаятите, където производители на сувенири, плетива и дантели да могат да излагат това, което са направили”, коментира Гуцанов.  Според него подходящо място би могло да се намери в центъра на града, в района на Катедралата, тъй като е атрактивно за туристите и гостите на града. “Днес разговарях с тези възрастни жени, които стоят тук само, за да могат да добавят нещо към месечния си бюджет, с което да платят тока и лекарствата си.

Подобен пазар може да се впише и в новата атракционна зона, която трябва да се оформи около Морска гара и настоящето пристанище, която трябва да се изгради след преместване на пристанището. Проектът за ново пристанище беше стопиран след като ГЕРБ пое управлението на държавата. “Този проект е изключително важен за Варна, защото той ще осигури нови работни места  в града и заетост на варненски фирми”, каза кандидатът за кмет на Варна Борислав Гуцанов.

barometar.net