Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Тръгва БНТ 2

До „броени дни“ ще стартира нов ефирен телевизионен канал на националната телевизия – БНТ 2, става ясно от съобщение на медията. Предварителната информация е, че това ще се случи на 10 октомври, но в изявлението тази дата не се споменава изрично.Пускането на канала ще стане факт 13 години след спирането на Ефир 2, който беше единствената алтернатива в телевизионния ефир за повечето българи по това време. Впоследствие на честотите на Ефир 2 започна да излъчва bTV.

Програмата на БНТ 2 ще обединява продукциите и на четирите регионални телевизионни центъра в единна национална мрежа. БНТ Пирин ще отразява събитията в Благоевград и региона, БНТ Море – във Варна и по Черноморието, БНТ Север за Русе и съседните области и БНТ Пловдив.

„В рамките на БНТ 2 стартира и регионалната програма БНТ София, като в самото начало столичани ще имат свои новини в 19:30 часа, а на следващите етапи и свои документални, дискусионни и публицистични предавания“, допълват от телевизията.Лице на новините в София ще е водещата на БНТ Боряна Димитрова.

БНТ 2 ще се разпространява ефирно и по кабел в цялата страна, като в програмата, освен новини и публицистични предавания, ще има и филми и спорт.“Подобно на други европейски регионални мрежи, в часовете за централните новини и за публицистика, всеки център ще излъчва собствено регионално ориентирано издание, т.е. националната тв мрежа ще се „разпада“ на 5 отделни, като в Пловдив ще се гледат новини и актуални теми от района, в София – от София и т.н. В останалото време програмата е единна и се състои от рубрики и предавания, създавани в петте центъра“, обясни директорът на канала Екатерина Генова.Първоначално програмата на БНТ 2 ще започва на обяд и ще е 12-часова. Постепенно тя ще премине към 24-часово излъчване.

inews.bg